Waarom online medicijnen kopen geen goede zaak is

Met de opkomst van technologie en internet wenden mensen zich nu tot de virtuele wereld om aankopen te doen. Je kunt bijna alles online kopen, ook medicijnen. Dit kunnen medicijnen op recept of vrij verkrijgbare medicijnen zijn, en de meeste mensen kiezen voor online apotheken omdat ze veel goedkoper en handiger zijn omdat ze hun recepten vanuit het comfort van hun eigen huis kunnen krijgen.

Het is bewezen dat het kopen van merkgeneesmiddelen op recept in India duurder is dan in andere ontwikkelde landen. Daarom zoeken kopers online naar afgeprijsde medicijnen medcicatie online bestellen. De reden voor de kortingsprijs is dat sommige medicijnen in andere landen worden gekocht. Ondanks het positieve aspect van het besparen van geld voor kopers, zijn er risico’s verbonden aan het online kopen van medicijnen.

Er zijn zwendelsites die kortingen aanbieden op medicijnen die u zonder recept online kunt bestellen. Deze sites kunnen u het verkeerde soort medicijnen sturen of, het ergste van alles, nepmedicijnen. Sites zien er vaak legitiem uit, en een manier om er zeker van te zijn dat een online apotheek legale, goedgekeurde of veilige medicijnen bevat, is door te kijken of deze is geaccrediteerd door de National Association of Boards of Pharmacy (NABP). Geautoriseerde sites hebben een blauw ovaal stempel met de tekst Verified Internet Pharmacy Practice Sites of VIPPS. Illegale sites bieden goedkope prijzen en geen helpdesk waar consumenten contact mee kunnen opnemen.

Een ander risico van het online kopen van medicijnen is de mogelijkheid om namaakgeneesmiddelen te kopen. Er is geen veiligheidsgarantie die de medicijnen die u online koopt kan garanderen. Andere landen volgen niet dezelfde etiketteringsprocedures als medicijnen in de Verenigde Staten, dus gebruikers hebben minder informatie over het medicijn en de mogelijke bijwerkingen. Ook kunnen sommige online aankopen niet worden geretourneerd of terugbetaald. Als u uw medicatie online bestelt, krijgt u misschien de verkeerde soort medicatie die schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Geneesmiddelen die online zijn gekocht, kunnen ook niet op voorraad zijn of bijna verlopen zijn. Ze kunnen ook verkeerd worden verzonden, waardoor ze worden blootgesteld aan mogelijke besmetting.

Sommige geneesmiddelen die online worden verkocht, zijn ook niet door de FDA goedgekeurd. Dit betekent dat het niet de veiligheidsprocedures heeft doorlopen die de meeste door de FDA goedgekeurde medicijnen doorlopen om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voor menselijke consumptie en voorgeschreven behandeling voor een ziekte of medische aandoening.

Ook bij het online bestellen van medicijnen bestaat het risico op identiteitsdiefstal. Sommige zwendelsites kunnen uw persoonlijke gegevens gebruiken voor financieel gewin.

Medicijnen voorschrijven om een ziekte te behandelen of te genezen. Het is belangrijk voor consumenten om te weten wat veilig is om online in te vullen en wat niet. Er is ook een lijst met medicijnen van de FDA die niet online kunnen worden gekocht vanwege veiligheidsbeperkingen die u kunt controleren voordat u uw recept online invult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *