Fysiotherapie – een goede carrièrekeuze

Fysiotherapeutische banen kunnen zeer de moeite waard zijn. Fysiotherapeuten (PT’s) helpen mensen met een of andere slopende ziekte of verwonding om de kracht, functie en mobiliteit van hun lichaam te herwinnen. Enkele van de aandoeningen waarvan PT’s mensen helpen herstellen, zijn artritis, lage rugpijn, gebroken botten, hoofdletsel, sportgerelateerde verwondingen en hersenverlamming.

De functieomschrijving voor een fysiotherapeut is behoorlijk uitgebreid. Hun taken zijn van vitaal belang voor veel medische gebieden en worden meestal uitgevoerd in een ziekenhuis, orthopedisch bodybuilding ruined my life behandelcentrum of revalidatiekliniek. Om de patiënt de voordelen van fysiotherapie te bieden die hen zullen helpen herstellen van hun ziekte of het functioneren verbeteren, moet de PT een evaluatie van de fysieke conditie van de patiënt uitvoeren en vervolgens een fysiek revalidatieplan opstellen dat specifiek is aangepast aan de behoeften van die patiënt. Dit plan moet de kracht, het bewegingsbereik, de flexibiliteit en de motorische controle van de patiënt verbeteren en eventuele pijn en zwelling verminderen. Andere aspecten van de taken van een fysiotherapeut zijn onder meer:

· Gebruik van therapeutische apparatuur zoals ultrasone apparaten, bubbelbaden en ultraviolette en infrarode lampen

· De patiënten leren om oefenapparatuur te gebruiken

· Instrueren van patiënten en hun families in het gebruik en onderhoud van apparatuur zoals rolstoelen, beugels, krukken, wandelstokken en prothetische ledematen

Fysiotherapiebanen vereisen afstuderen van een geaccrediteerd onderwijsprogramma in fysiotherapie met een master- of doctoraatsdiploma. Om in een van deze programma’s te komen, moet de aanvrager een diploma hebben dat een aantal vereiste cursussen omvat. Om als PT te kunnen oefenen, moeten afgestudeerden zowel staats- als nationale licentie-examens afleggen en behalen. Sommige staten eisen dat PT’s verdere cursussen voor permanente educatie volgen om hun licenties te behouden.

Omdat er zo’n breed scala aan aandoeningen is die fysiotherapeuten behandelen, zijn de vooruitzichten op werk altijd uitstekend. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics wordt verwacht dat banen in de fysiotherapie  sneller zullen groeien dan welke andere baan dan ook waarvoor op zijn minst een diploma op graduaatniveau vereist is.

Er zijn overwegingen die een rol spelen bij het bepalen van het salaris. Deze overwegingen omvatten zaken als de staat of stad waarin de baan zich bevindt, het niveau van training en opleiding, de hoeveelheid ervaring en of de PT certificeringen en specialisaties heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *