Begin met gazononderhoud met een gazonverticuteermachine

 

De meeste huiseigenaren beschouwen gazononderhoud als buitengewoon belangrijk en een verticuteermachine kan het ideale hulpmiddel zijn om de verbetering ervan een vliegende start te geven. Een goed gazon verhoogt de waarde van het onroerend goed en de aantrekkelijkheid van het huis dat wordt verkocht en het plezier voor degenen die in hun eigendommen wonen. Riet, een opeenhoping van dood en rottend materiaal en mos bovenop de grond, is een van de meest voorkomende problemen waarmee tuinders worden geconfronteerd. Het verwijderen van vilt helpt een gazon gezond en ziektevrij te blijven. Wanneer riet op een gazon mag blijven, zakt het naar de grond onder de grassprieten, waardoor het gras verstikt en de tuin niet goed leegloopt. Onjuist gedraineerde gazons houden de bovengrond vochtig, waardoor het gras een ondiep wortelgestel heeft, wat onkruid bevordert, mos kweekt en ziekten uitlokt.

De remedie tegen vilt is het gebruik van een verticuteermachine. Een verticuteermachine is een gazongereedschap dat tot in uw tuin reikt, zonder het gras te beschadigen, en dat speciaal ontworpen tanden gebruikt om het gazon op te tillen en te bevrijden van vilt. Gewoon een plastic tuinhark over de tuin gebruiken, zal het vilt niet verwijderen. Een gewone tuinhark met kunststof tanden zal niet ver genoeg in het gras reiken en niet genoeg kracht hebben om vilt te verwijderen. Het verwijderen van vilt is nodig om een gezond gazon te behouden, en een verticuteermachine kan een erg handig hulpmiddel zijn in het arsenaal aan tuingereedschap.

Gazonverticuteertechniek

Het is cruciaal om de juiste techniek te gebruiken bij het verticuteren van het gazon. Als een verticuteermachine niet op de juiste manier wordt gebruikt, kan deze een tuin ruïneren. De hele tuin mag nooit in één keer worden verticuterd. In plaats daarvan zou een tuinman de tuin in rijen moeten verticuteren en de breedte van de verticuteermachine tussen de rijen laten. De volgende keer dat de verticuteermachine op het gazon wordt gebruikt, moet de verticuteermachine worden gebruikt op de rijen die onaangeroerd zijn gebleven toen het erf voor het laatst werd verticuterd. Als u deze methode volgt om een tuin te verticuteren, kunt u halverwege de lente de helft van de tuin verticuteren en in de herfst de helft van de tuin. Zo blijft het gazon het hele jaar door in topconditie.

Soorten gazonverticuteermachines

Verticuteermachines zijn er in verschillende stijlen en prijzen die passen bij de behoeften en portemonnee van elke tuinman. Er zijn verticuteermachines die handmatig over het erf worden geduwd, grotere zelfrijdende verticuteermachines op gas en stijlen die zijn ontworpen om achter een tuintractor of zitmaaier te worden getrokken. Bij het kiezen van een verticuteermachine zijn budget en gazongrootte de belangrijkste factoren. Om een verticuteermachine te kopen, moet u een budget hebben voor prijzen variΓ«rend van ongeveer.

Gazonverticuteermachines voor kleine tuinen

Voor de informele tuinier met een klein gazon zal de handmatig geduwde, goedkopere verticuteermachine het werk doen. Er zijn 2-wielige en 4-wielige versies van handmatige duwverticuteermachines. Handmatige duwverticuteermachines zijn redelijk rechttoe rechtaan. Van bovenaf gezien zal een handmatige duwverticuteermachine lijken op een traditionele duwmaaier. Er zijn rijen tanden, onder de handbediende verticuteermachine, die roteren en in het stro graven en het naar de bovenkant van het gazon trekken. Het riet is dan gemakkelijk te verwijderen en weg te gooien. Handmatige duwverticuteermachines zijn beter voor het milieu, gebruiken geen gas of elektriciteit, maar zijn veel belastender voor de rug van de tuinman. Tuinders die de kleinere handmatige modellen gebruiken, zullen ook het vilt moeten opharken en weggooien nadat het van de bovenkant van de grond is verwijderd. Handmatige verticuteermachines zijn meestal geprijsd in het bereik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *